\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Coördinaat C bepalen

 Dit is een reactie op vraag 89445 
Bij c is mijn antwoord niet goed.

Voor de vectorvoorstelling van PB heb ik (1,0)+m(-5,0)
Cos$\Phi$=(-5·1+0·-2√6)/(√(25)·√(1+2√(6)2=-1/25
$\Phi\approx$92°
In het model staat 78°28'=1,37rad=0,44$\pi$

mboudd
Leerling mbo - donderdag 26 maart 2020

Antwoord

Ik heb je haakjes aangepast. In de teller staat $-5$ zodat je uitkomt op:

$\eqalign{\cos\Phi=\frac{1}{5}}$

Dan klopt het wel?


donderdag 26 maart 2020

©2001-2024 WisFaq