\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Geef een vectorvoorstelling

 Dit is een reactie op vraag 89010 
kun je dan bij twee parametervoorstellingen ook de substitutie methode gebruiken zoals bij de vectorvoorstelling

x=1-4l+m
y=-2+4l+m
z=0+l+3m

ik krijg namelijk hier l of m niet geisloeerd ik hou een parameter over.

mboudd
Leerling mbo - maandag 20 januari 2020

Antwoord

Je kunt systematisch dingen elimineren; dat heb ik vorige keer ook gedaan, alleen hadden we daar het geluk dat $y=2\lambda$.
Hier kun je de eerste bij de tweede optellen, dat geeft $x+y=-1+2m$, en een kwart van de eerste bij de derde optellen, dat geeft $\frac14x+z=1+\frac{13}4m$. Nu heb je twee vergelijkingen met alleen $m$ er in en nu kun je hetzelfde doen als de vorige keer.

kphart
maandag 20 januari 2020

©2001-2024 WisFaq