\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Re: Afhankelijk of onafhankelijk

 Dit is een reactie op vraag 88999 
Ok het klopt. De kunst is hoe zie je zo snel die vergelijking of hoe kom je er op als ik vragen mag. Heb je daar een truc voor?

Mboudd
Leerling mbo - zondag 12 januari 2020

Antwoord

Geen truc: omdat de eis was dat $OB-OA$ en $OC-OA$ veelvouden van elkaar moesten zijn heb ik die verschillen netjes uitgerekend. Er kwam $(1,-2,-2)$ en $(a+1,-1,-1)$. en als je dan probeert $OB-OA=\lambda(OC-OA)$ op te lossen krijg je twee keer $-2=-\lambda$, dus $\lambda$ moet gelijk zijn aan $2$, en dan volgt $1=2a+2$.

kphart
zondag 12 januari 2020

©2001-2025 WisFaq