\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Inhoud piramidewoning

 Dit is een reactie op vraag 88646 
Dat heb ik in eerste instantie ook gedaan, maar ik liep vast bij de berekening van de inhoud van de uitsparing HBFG. De inhoud van de uitsparing aan de voorzijde is volgens mij 4 m · 8 m · 6 m / 2 = 96 m3. Uit de inhoud van de andere besparing zou dan 80 m3 moeten komen en daar kom ik niet op.

Joost
Iets anders - zondag 27 oktober 2019

Antwoord

Er zijn 3 uitsparingen! Twee keer een prisma en één keer een piramide. Van links naar rechts:

1.
Prisma
$\frac{1}{2}$·4·6·8

2.
Piramide
$\frac{1}{3}$·4·4·6

3.
Prisma
$\frac{1}{2}$·4·6·4

Zou het dan lukken?


zondag 27 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq