\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bereken de integraal

ik moet de integraal berekenen van
van pi/4 tot 3pi/4(cos2x)dx alleen ik krijg ik deze niet vereenvoudigd met de substitutie methode kan u mij aub helpen?

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 8 oktober 2019

Antwoord

Beste mboudd,

Voor de integraal van $\cos^2(x)$ kun je handig gebruikmaken van de verdubbelingsformule voor cosinus: $\cos(2x)=2\cos^2(x)-1$ oftewel $\cos^2(x) = \frac 12 \cos(2x) + \frac 12$. En dan kun je gewoon direct primitiveren.

Groeten,


dinsdag 8 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq