\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Integraal van een absoluut functie

 Dit is een reactie op vraag 88547 
Ja, dat denk ik ook leuk dat er allemaal 16+16+16+16+16+16 uitkomt...

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 5 oktober 2019

Antwoord

Dat is mijn schuld...



Vanwege de symmetrie zou je ook kunnen schrijven:

$
\eqalign{
& \int\limits_{ - 4}^4 {\left| { - 3x^2 + 12} \right|\,\,dx = } \cr
& \int\limits_{ - 4}^{ - 2} {3x^2 - 12\,\,dx + \int\limits_{ - 2}^2 { - 3x^2 + 12\,\,dx + \int\limits_2^4 {3x^2 - 12} \,\,dx = } } \cr
& 2\int\limits_2^4 {3x^2 - 12} \,\,dx + 2\int\limits_0^2 { - 3x^3 + 12\,\,dx} \cr}
$

Voor luie mensen...


zaterdag 5 oktober 2019

©2001-2024 WisFaq