\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Extremumvraagstuk over sportstadion

 Dit is een reactie op vraag 88496 
Dit is mooi op te lossen door gebruik te maken van de eigenschap dat het product x·y (met x+y=C) maximaal is voor x=y.
In dit geval geldt L+$\pi$r=200.
L·2r maximaal is gelijkwaardig met L·$\pi$r maximaal
Dit is het geval bij L=$\pi$r=100

Gerard
Docent - donderdag 26 september 2019

Antwoord

Ja mooi...


donderdag 26 september 2019

©2001-2025 WisFaq