Oplossen vergelijking Hoe los je de volgende vergelijking algebraïsch op?cos(3x+$\pi$/3) + cos(x+$\pi$/3) = cos(x) Olivia Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 september 2019 Antwoord Je kunt als volgt beginnen:cos(3x+$\pi$/3) + cos(x+$\pi$/3) = cos(x) wordt:cos(3x+$\pi$/3) = cos(x) -cos(x+$\pi$/3)Gebruik nu een van de formules van Simpson (of van Mollweide zoals ze ook wel worden genoemd):cos(x)-cos(y)=-2 sin((x+y)/2)sin((x-y)/2) en je krijgt:cos(3x+$\pi$/3)=-2 sin((2x+$\pi$/3)/2) sin(-$\pi$/6)Dus:cos(3x+$\pi$/3)=sin(x+$\pi$/6)Schrijf nu de sinus om naar een cosinus (of de cosinus naar een sinus) en los het verder op.Lukt het zo? zaterdag 7 september 2019 ©2001-2025 WisFaq
Hoe los je de volgende vergelijking algebraïsch op?cos(3x+$\pi$/3) + cos(x+$\pi$/3) = cos(x) Olivia Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 september 2019
Olivia Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 september 2019
Je kunt als volgt beginnen:cos(3x+$\pi$/3) + cos(x+$\pi$/3) = cos(x) wordt:cos(3x+$\pi$/3) = cos(x) -cos(x+$\pi$/3)Gebruik nu een van de formules van Simpson (of van Mollweide zoals ze ook wel worden genoemd):cos(x)-cos(y)=-2 sin((x+y)/2)sin((x-y)/2) en je krijgt:cos(3x+$\pi$/3)=-2 sin((2x+$\pi$/3)/2) sin(-$\pi$/6)Dus:cos(3x+$\pi$/3)=sin(x+$\pi$/6)Schrijf nu de sinus om naar een cosinus (of de cosinus naar een sinus) en los het verder op.Lukt het zo? zaterdag 7 september 2019
zaterdag 7 september 2019