\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Rekenen met complex toegevoegde

Hoe los je de volgende vraag op?
(2+i). z¯ = z+4 .
Druk het resultaat uit in de vorm van a+bi.
Waarschijnlijk is dit een makkelijke oefening en maak ik het me gewoon te moeilijk. Zou iemand me toch proberen te helpen? Bedankt!

Vic
3de graad ASO - woensdag 4 september 2019

Antwoord

Schrijf je vergelijking als:

$
\left( {2 + i} \right) \cdot \left( {a - bi} \right) = a + bi + 4
$

Werk de haakjes uit:

$
\eqalign{
& 2a - 2bi + ai + b = a + bi + 4 \cr
& a - 3bi + ai + b = 4 \cr
& a + b + (a - 3b)i = 4 \cr}
$

Ben je er dan?

Zie Wikipedia | Complex geconjugeerde


woensdag 4 september 2019

 Re: Rekenen met complex toegevoegde 

©2001-2025 WisFaq