\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Goniometrische ongelijkheid

 Dit is een reactie op vraag 87589 
Dus als ik het gelijk stel en oplos kom ik als oplossingen 2$\pi$/3 en -$\pi$/6. Waarom moet ik dan bij die -$\pi$/6 2$\pi$ bijtellen? Hoe kan ik dat zien op de goniometrische cirkel? Als ik een ongelijkheid oplos, moet ik gebruik maken van de goniometrische cirkel en niet rekentoestel. Nogmaals bedankt!

Rafik
3de graad ASO - zondag 10 februari 2019

Antwoord

Op 1. de eenheidscirkel en 2. radialen kan je vinden hoe je de waarden van sinus vinden van de 'mooie hoeken'.

Op 5. goniometrische vergelijkingen staan voorbeelden en uitwerkingen van het oplossen van goniometrische vergelijkingen en meer...

Succes!


zondag 10 februari 2019

©2001-2024 WisFaq