\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

De ijsberg

Voor een bepaalde ijsberg geldt de volgende formule die het verband geeft tussen het volume van de berg in m3 en de vaartijd t in dagen
V(t)=4/3$\pi$ (130-t)3

Na hoeveel dagen is het volume van de ijsberg gehalveerd?

anja
3de graad ASO - dinsdag 4 december 2018

Antwoord

$V(0)=9.202772079·10^6$

De vraag is nu voor welke $t$ geldt $V(t)=4.601386039·10^6$.

Gebruik je grafische rekenmachine om $t$ te berekenen. Je moet uitkomen op 27 dagen.

Zou dat lukken?



dinsdag 4 december 2018

©2001-2025 WisFaq