\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Transformaties en functies

f(x) = 2sin(x+3)

Hoe is dit ontstaan vanuit de standaardgrafiek?

f(x) = sin(x)
translatie over (-3,0)

f(x) = sin(x+3)

Vermenigvuldiging t.o.v. de x-as met de factor 2

f(x) = 2sin(x+3)

Dit is mijn antwoord. Maar als ik nu kijk naar de uitwerking, dan zie ik dat ze eerst de vermenigvuldiging deden en toen pas de translatie. De volgorde is van belang begreep ik, dus dat wil zeggen dat mijn oplossing fout is? Waar ben ik de fout in gegaan? Dat zie ik niet.

Dirk B
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 oktober 2018

Antwoord

In dit geval maakt de volgorde niet uit dus jouw antwoord is prima. Normaal gesproken is de volgorde wel van belang, maar een andere volgorde kan (op zich) ook goed zijn.


woensdag 3 oktober 2018

©2001-2024 WisFaq