\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Wortels in de noemer wegwerken

 Dit is een reactie op vraag 86794 
Ja, dat helpt zeker. Nog een korte vraag en dan heb ik 'm.

Als je dus 3 1/6 · X 5/6 (=a·b) vermenigvuldigt met 3 5/6 · X 1/6 (=c·d), dan vermenigvuldig je alleen a·c (=3 tot de eerste) en b·d (=X tot de eerste) met elkaar? Dus niet a·d? Of b·a?

Aleta
Student universiteit - donderdag 6 september 2018

Antwoord

Ja precies. Op dezelfde manier is 3·4 vermenigvuldigd met 5 gelijk aan 15·4 of 3·20 dat maakt niet uit. Meer in 't algemeen maakt bij vermenigvuldigen de volgorde niet uit dus neem de volgorde die het handigst is...


donderdag 6 september 2018

©2001-2025 WisFaq