\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Los op: cos(sinx)=cos(cosx)

Iemand die me kan helpen met deze opgave?
los op: cos(sinx)=cos(cosx)

Het moet opgelost worden a.d.h.v. de goniometrische formules. Mijn eerste gedachte was om hem als volgt op te lossen:

cos(sinx)=cos(cosx)
sin(x)=cos(x) of sin(x)=-cos(x)

Maar als ik het verder probeer uit te rekenen loop ik vast...iemand die kan helpen?

Ellen
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 23 augustus 2018

Antwoord

Hallo Ellen,

Links en rechts van het =-teken delen door cos(x) levert:

tan(x)=1 of tan(x)=-1

Daar kan je wel mee verder, denk ik


donderdag 23 augustus 2018

©2001-2025 WisFaq