\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Vraagstukken oplossen met vierkantsvergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 86696 
Bedankt voor uw antwoord. Ben ik juist als ik stel dat:
n.p=(n+4).(p-0,15)
n.p=n.p-0,15n+4p-0,6 (p = 54/n, n verschill v 0)
-0,15n2-0,6n+216=0 (oplossen als vkv)
...
n1=-40 (niet weerhouden)
n2=36 $\to$ p= 3/2
?

Geert
2de graad ASO - zondag 19 augustus 2018

Antwoord

Hallo Geert,

Je berekening is correct .

Het is wat ongebruikelijk om een prijs als 3/2 weer te geven. Ik zou als antwoord voor de prijs 1,50 Euro noteren.


zondag 19 augustus 2018

©2001-2025 WisFaq