Multiple choice
Goedemiddag,
Misschien is het het warme weer, maar ik kom zelfstandig helaas niet op de juiste antwoorden van deze meerkeuzevragen. Zouden jullie me een handje kunnen helpen? Alvast bedankt!
1. Een bol heeft een inhoud van 2m3. De straal (in m) van de bol is a) 3√2/3$\pi$ b)3√3/2$\pi$ c)3/2$\pi$ d)3/2 $\pi$
2. Hoeveel oplossingen heeft de vergelijking x2-x3/2 = 0 a)0 b)1 c)2 d)3
3. De functie van f(x) = 2x2-3x-2 lijkt voor x in de buurt van o het meest op a)2x2 b)-3x-2 c)-3/2x2 d)2/3x2
4. De functie f(x)=xa heeft a) een verticale asymptoot b) een horizontale asymptoot c) een verticale en een horizontale asymptoot d) geen asymptoot e) dat valt niet zo te zeggen, want het hangt van a af f) dat valt niet zo te zeggen, want het hangt van x af
Bo
Student universiteit - vrijdag 27 juli 2018
Antwoord
Hallo Bo,
Ik help je op weg:
1) Voor de inhoud van een bol geldt: I=4/3$\pi$r3 Je moet dus oplossen: 4/3$\pi$r3=2 $\pi$r3=2·3/4 enz. r= .......
2) x2-x3/2=0 x(x-√x)=0 x=0 of x-√x=0 x=0 of √x·√x-√x=0 x=0 of √x(√x-1)=0 enz.
3) Wanneer x naar nul gaat, wat 'gebeurt' er dan met 2x2? En met 3x-2? Wat blijft dan over?
4) Probeer eens a=2 en a=-1.
Nu jij weer
vrijdag 27 juli 2018
©2001-2024 WisFaq
|