Druk x uit in y \eqalign{y=2+\frac{x}{x+3}} GD Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 maart 2018 Antwoord In GOOGLE geeft zoeken op 'druk x uit in y' in WisFaq zo'n 129 resultaten. Bovendien gelden hier ook nog een paar spelregels, maar vooruit maar. 't Is voorjaar... \eqalign{ & y = 2 + \frac{x} {{x + 3}} \cr & y(x + 3) = 2(x + 3) + x \cr & xy + 3y = 2x + 6 + x \cr & 3x - xy = 3y - 6 \cr & x(3 - y) = 3y - 6 \cr & x = \frac{{3y - 6}} {{3 - y}} \cr} De eerste stap is 'vermenigvuldig links en rechts met x+3. Je kunt ook kruislings vermenigvuldigen...Helpt dat?PSEr zijn (uiteraard) meer mogelijkheden die allemaal op hetzelfde neerkomen...Zie ook Druk x uit in y voor meer uitleg. zaterdag 17 maart 2018 ©2001-2025 WisFaq
\eqalign{y=2+\frac{x}{x+3}} GD Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 maart 2018
GD Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 maart 2018
In GOOGLE geeft zoeken op 'druk x uit in y' in WisFaq zo'n 129 resultaten. Bovendien gelden hier ook nog een paar spelregels, maar vooruit maar. 't Is voorjaar... \eqalign{ & y = 2 + \frac{x} {{x + 3}} \cr & y(x + 3) = 2(x + 3) + x \cr & xy + 3y = 2x + 6 + x \cr & 3x - xy = 3y - 6 \cr & x(3 - y) = 3y - 6 \cr & x = \frac{{3y - 6}} {{3 - y}} \cr} De eerste stap is 'vermenigvuldig links en rechts met x+3. Je kunt ook kruislings vermenigvuldigen...Helpt dat?PSEr zijn (uiteraard) meer mogelijkheden die allemaal op hetzelfde neerkomen...Zie ook Druk x uit in y voor meer uitleg. zaterdag 17 maart 2018
zaterdag 17 maart 2018