\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Blokschema

We voeren in het blokschema hieronder voor $A$ en $B$ respectievelijk de waarden $-4$ en $-6$ in:

  • Welke waarde van $C$ drukt de printer af?
Ik heb hier een vraag waar ik geen chocolade van kan maken. Ik zou graag willen wat ik van elkaar moet aftrekken of eventueel moet optellen om op -1,5 te komen. Graag hulp en alvast bedankt.

Tamara
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 maart 2018

Antwoord

Stappen volgen!

$
\eqalign{
& A = - 4\,\,{\text{en}}\,\,B = - 6 \cr
& B = B + A\,\,{\text{geeft:}}\,\,B = - 6 + - 4 = - 10 \cr
& B = B/A\,\,{\text{geeft:}}\,\,\,B = - 10/ - 4 = 2,5 \cr
& C = B + A\,\,{\text{geeft:}}\,\,\,2,5 + - 4 = - 1,5 \cr}
$

De printer geeft voor $C$ de waarde $-1,5$


vrijdag 9 maart 2018

©2001-2024 WisFaq