\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Hoe bereken ik de vergelijking van de beeldfiguur?

 Dit is een reactie op vraag 85665 
Geachte heer,

Hartelijk bedankt voor uw uitleg, maar toch wou ik u vragen...
Bij de 1ste mogelijkheid, hoe komt u aan 3(u1)2 + 2 u1· u2 + 3 (u2)2 = 64 ?

Is dit omdat u u1 en u2 heeft ingevuld in de vergelijking van de cirkel ?
Of in iets anders ?

Ik kijk uit naar uw reactie, en bijvoorbaat bedankt voor uw moeite,

Radjan.

Radjan
Ouder - vrijdag 2 februari 2018

Antwoord

Met wat proberen: eerst $u_1^2+u_2^2=32\cos^2t+16\sin^2t$ en $u_1u_2=-16\cos^2t+8\sin^2t$ en dan, na wat schuiven, vind je $3u_1^2+3u_2^2+2u_1u_2=64\cos^2t+64\sin^2t$.

kphart
vrijdag 2 februari 2018

 Re: Re: Hoe bereken ik de vergelijking van de beeldfiguur? 

©2001-2025 WisFaq