\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Product-som methode

 Dit is een reactie op vraag 19832 
en met -5 en 2,75?

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 december 2017

Antwoord

Als $b=-5$ (som) en $c=2,75$ (product) dan wordt het
$\frac 12 \left(b \pm \sqrt{b^2-4c}\right) = \frac 12 \left(-5 \pm \sqrt{(-5)^2-4\cdot2,75}\right)
=\frac 12 \left(-5 \pm \sqrt{14}\right) = 2\frac12 \pm \frac 12 \sqrt{14}$.

Als $b=2,75$ (som) en $c=-5$ (product) dan wordt het
$\frac 12 \left(b \pm \sqrt{b^2-4c}\right) = \frac 12 \left(2,75 \pm \sqrt{2,75^2-4\cdot-55}\right)
=\frac 12 \left(2,75 \pm \sqrt{27,5625}\right) = 1,375 \pm 2,625$ dus $4 \vee -1,25$.

Groet,


maandag 4 december 2017

©2001-2024 WisFaq