\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Reële getallen: decimale schrijfwijze

Wat is het 1999ste cijfer na de komma bij de decimale schrijfwijze van 1/7000?

Antwoord van het boek: 8
Mijn antwoord: 4

1/7000 = 1,428571 428571
periode 428571
6·333=1998
1998 cijfers zijn een volle periode
1999-ste cijfer is het eerste van een nieuwe periode
$\Rightarrow$ 4

Tim B.
2de graad ASO - woensdag 6 september 2017

Antwoord

1/7000=0,0001428571428...
Het 4e cijfer na de komma is een 1. Het 1996-ste getal is dan ook een 1 en dan is het 1999-ste getal gelijk aan een 8. Opgelost...


woensdag 6 september 2017

©2001-2025 WisFaq