\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Snijpunten van sinusoides berekenen

Hallo,

Ik heb een vraag over snijpunten berekenen/bepalen aan de hand van een sinusoide/cosinusoide

Stel je hebt de volgende vergelijking:
cos(x-5/4$\pi$) hoe bepaal je hier de snijpunten van rekenkundig? De hij is 5/4$\pi$ verplaatst naar rechts dat is te zien aan de opgave maar hoe verder?

Marno
Leerling mbo - woensdag 8 februari 2017

Antwoord

Snijpunten met wat? De $x$-as misschien? Die zijn nu ook $\frac54\pi$ naar rechts opgeschoven. Dus als je de oplossingen van $\cos x=0$ weet moet je die voor $\cos(x-\frac54\pi)$ over $\frac54\pi$ naar rechts schuiven.

kphart
woensdag 8 februari 2017

©2001-2024 WisFaq