\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Verloop van goniometrische functie

De opgave is: onderzoek het verloop van de functie
f(x)=sin x + cos x in het interval (0,2 )
Kan er iemand mij op weg helpen aub?
Thx

Vero
Iets anders - dinsdag 11 maart 2003

Antwoord

zowel sin(x) als cos(x) zijn periodiek met periode 2
f(x) is dus ook periodiek met periode 2 .

De evenwichtsstand is gelijk aan 0. De amplitude is gelijk aan 2. Dit doet je waarschijnlijk vermoeden dat:
f(x)=sin(x)+cos(x)
=2·sin(x+a)

Dit vermoeden is helemaal juist en berekening geeft (onder voorbehoud; heb een hekel aan rekenen dus raffel dit altijd af): a = - /4

MvdH
dinsdag 11 maart 2003

©2001-2025 WisFaq