\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Uitrekenen

hoe reken je log2(2-x)= log(2-x)-log(0.01) uit

ik kwam uit dat log(2-x)=-1 en log(2-x)=2 , maar ik weet niet hoe ik nu aan x kom

Kaat
Student universiteit België - maandag 9 januari 2017

Antwoord

Hallo Kaat,

Uit alog(b)=c volgt: ac=b (zie Rekenregels voor logaritmen).

Dus: uit log(2-x)=-1 volgt:
2-x = 10-1 = 0,1
x = 2-0,1 = 1,9

Idem voor log(2-x)=2.

OK zo?


maandag 9 januari 2017

©2001-2024 WisFaq