\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Re: Afgeleiden en optimalisatie functie 1 veranderlijke

 Dit is een reactie op vraag 83529 
Beste super bedankt voor de bijsturing.

Ik kom als eindoplossing op
u1=3-p/10
1/9=3-p/10
ln(1/9)=-p/10ln(3)
ln(1/9)/ln(3)=-p/10
-2=-p/10
20=p

u2=3-p/10
1/729=3-p/10
ln(1/729)=-p/10ln(3)
ln(1/729)/ln(3)=-p/10
60=p

dus zowel voor 20 euro als voor 60 euro is de mate van verandering van het aanbod hetzelfde

glenn
Student universiteit België - woensdag 21 december 2016

Antwoord

Klopt.
Het kan iets efficienter: $\frac19=3^{-2}$, dus bij de eerste volgt meteen dat $\frac{p}{10}=2$. Evenzo volgt meteen dat $\frac{p}{10}=6$ bij de tweede mogelijkheid.

kphart
woensdag 21 december 2016

©2001-2025 WisFaq