Re: Onbepaalde vormen bepalen zonder de regel van l`Hôpital Dit is een reactie op vraag 83244 Hartelijk dank!Hoe bewijs je dat x3+1 $\le$ x⁴ voor grote x? viky Iets anders - maandag 7 november 2016 Antwoord Als $x\ge1$ dan geldt $x^3+1\le2x^3$ en als dan ook nog $x\ge2$ dan hebben we $x^3+1\le2x^3\le x^4$. Dus `voor grote $x$' betekent hier `voor $x\ge2$'. kphart maandag 7 november 2016 ©2001-2024 WisFaq
Hartelijk dank!Hoe bewijs je dat x3+1 $\le$ x⁴ voor grote x? viky Iets anders - maandag 7 november 2016
viky Iets anders - maandag 7 november 2016
Als $x\ge1$ dan geldt $x^3+1\le2x^3$ en als dan ook nog $x\ge2$ dan hebben we $x^3+1\le2x^3\le x^4$. Dus `voor grote $x$' betekent hier `voor $x\ge2$'. kphart maandag 7 november 2016
kphart maandag 7 november 2016