\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Stelsel met matrices

Geachte,

Ik ben al een tijdje bezig met deze oefening, maar het lukt niet.

Vraag: Als A de uitgebreide matrix is van een lineair stelsel: voor welke waarden van r en t heeft dit stelsel juist één oplossing?

uitgebreide matrix
 A = 4    0    0     -8
0 1 0 -3
0 0 r+t t-5
het is een 3x4 matrix

Alvast bedankt voor de hulp!

Imaad
3de graad ASO - donderdag 27 oktober 2016

Antwoord

Er staat eigenlijk $4x_1=-8$, $x_2=-3$, en $(r+t)x_3=t-5$. Nu liggen $x_1$ en $x_2$ al vast, nu nog zorgen dat $x_3$ ook vastligt, en dat is zo als $r+t\neq0$.

kphart
donderdag 27 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq