\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Hoe bereken je de kansen bij de Lotto?

 Dit is een reactie op vraag 1072 
Kunt u mij vertellen hoe u aan al die berekeningen komt?
Ik vind het namelijk allemaal een beetje vaag. Ik weet het ongeveer wel. Maar zou u mij kunnen vertellen hoe je bijvoorbeeld aan de kans komt dat je een prijs wint. (maakt niet uit wat)

sjaak
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 9 maart 2003

Antwoord

De kans op een prijs, maakt niet uit wat? Volgens mij heb je prijs bij minimaal 2 cijfers goed. Dus geen prijs bij 0 of 1 cijfer goed. De kans op deze gebeurtenis kan je met:

q8291img1.gif

of

q8291img2.gif

P(0 goed)=0,401
P(1 goed)=0,424
P(0 of 1 goed)=0,825
P(2 of meer goed)=1-0,825=0,175
De kans op een prijs is dus 0,175


maandag 10 maart 2003

©2001-2024 WisFaq