\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Een recursieve formule

hi wisfaq
Ik moet een recursieve formule opstellen voor de reeks 1, 2, 2, 4, 8, 32, ... Dus a0 is 1 en a1 is 2, a2=a0·a1, a3=a1·a2, a4=a2·a3, a5=a3·a4. Hoe zet je dit in een recursieve formule, want dit zijn speciale reeksen.
Bedankt

ron
Student hbo - vrijdag 2 september 2016

Antwoord

Volgens mij geef je zelf al een voorzet:

$a_{n}=a_{n-2}\cdot a_{n-1}$ als $n\ge2$ met $a_0=1$ en $a_1=2$

Zoiets moet het zijn?!


vrijdag 2 september 2016

©2001-2025 WisFaq