\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Twee kapitalen

Beste
Na hoeveel tijd zullen twee kapitalen dezelfde waarden hebben als k0=5000 euro aan 5% en k0=8000 euro aan 3.5 %
Dank u bij voorbaat
David

David
Student Hoger Onderwijs België - zondag 17 juli 2016

Antwoord

Los de vergelijking 5000 $\times$ 1,05t = 8000 $\times$ 1,035t op.
De eerste stap kan zijn (1,05/1,035)t = 8/5 waarna een rekenmachine de t wel prijsgeeft. Ik kreeg t = 32,7

MBL
zondag 17 juli 2016

©2001-2024 WisFaq