\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Nul tot de macht nul

 Dit is een reactie op vraag 3026 
Ik kan me bij nul veel meer voorstellen, nl. nul is de eenheid onder optelling maw 0+a=a+0=a voor elke a met schitterende gevolgen zoals bv de volgende implicatie: a·b=0 = a=0 v b=0
Hiermee is nul in mijn ogen een zeer bijzonder getal...

MvdH
Iets anders - vrijdag 7 maart 2003

Antwoord

Smaken verschillen dus, en gelukkig maar. Het feit dat uit a·b = 0 volgt dat a = 0 of b = 0, is natuurlijk op zich juist maar is dat nou zó belangrijk om 0 zeer bijzonder te noemen? Er zijn namelijk ook getalsystemen waar uit a·b = 0 niet volgt dat a = 0 of b = 0. Raar maar waar!

In ieder geval zal niemand gaan ontkennen dat 0 soms een 'geval apart' is, maar daarvan zijn wel meer exemplaren te bedenken. Het is maar net hoe je er tegenaan wilt kijken.

MBL
vrijdag 7 maart 2003

Re: Re: Nul tot de macht nul

©2001-2025 WisFaq