\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Sinus

Ik zit in 1ste jaar latijn en ik zou graag een simpele uitleg krijgen wat sinus is en hoe je jet kan gebruiken. Ik heb het nog niet op school geleerd maar ik ben zeer geintereseerd in zo'n dingen. Indien mogelijk ook de uitleg voor cosinus en tangens

Alexan
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 24 mei 2016

Antwoord

Het is mooi om te lezen dat je interesse in dit soort begrippen hebt, maar wat Wisfaq doet is niet het geven van cursusen. Dat is echt een taak van de school.
Gelukkig kun je op het internet ontzettend veel vinden over de sinus, cosinus en tangens.
Zoek maar eens naar 'sinus in rechthoekige driehoek' en je wordt overstelpt met verwijzingen.
Op onderstaand adres kwam ik een heldere uitleg tegen. Ook in de Wisfaq-database kun je veel van je gading vinden.
Overigens, hoewel wij geen cursussen geven, mag je natuurlijk altijd een vraag stellen als je tegen een probleem aanloopt.

http://www.mathunited.nl/view?variant=basis_wm&item=1&comp=lj3-h-h24&subcomp=lj3-h-h24-04

MBL
dinsdag 24 mei 2016

©2001-2024 WisFaq