\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Kansrekening sporters

Volgens een onderzoek van de Stichting Volksgezondheid en Roken beoefent van de mannen tussen 18 en 44 jaar 41% de een of andere sport. Kies willekeurig tien mannen tussen de 18 en 44 jaar. Bereken in vijf decimalen nauwkeurig de kans dat:
minstens twee een sport beoefenen

Bij voorbaat hartelijk dank!

Marjol
Iets anders - woensdag 5 maart 2003

Antwoord

k = het aantal dat sport. P staat voor kans

P(k minstens 2)= 1- P(k=0)-P(k=1) (complementregel)

Nu de formule van de binomiale verdeling gebruiken.
Eerst zelf proberen, lukt het niet dan even laten zien waar je vastloopt.

Met vriendlijke groet


JaDeX


woensdag 5 maart 2003

©2001-2024 WisFaq