Limiet berekenen bereken lim (√(1+cos(3x)) - 1)/(1-tg(x/2)) voor x\to \pi /2 Ik geraak er maar niet uit om tot een uitkomst te komen. Kan u mij helpen, liefst zonder De l'Hopital? Roel D Student universiteit België - zondag 2 maart 2003 Antwoord Toch maar L'Hopital (waarom eigenlijk ook niet ?) Beide kanten afgeleide nemen Afgeleide teller wordt -3sin(3x)/2√(1+cos(3x)) Afgeleide noemer wordt -1/(2·cos2(1/2x)) Beide limieten bestaan voor x\to1/2 \pi (gewoon invullen) dus klaar..... (ff narekenen natuurlijk). Met vriendelijke groet JaDeX zondag 2 maart 2003 ©2001-2025 WisFaq
bereken lim (√(1+cos(3x)) - 1)/(1-tg(x/2)) voor x\to \pi /2 Ik geraak er maar niet uit om tot een uitkomst te komen. Kan u mij helpen, liefst zonder De l'Hopital? Roel D Student universiteit België - zondag 2 maart 2003
Roel D Student universiteit België - zondag 2 maart 2003
Toch maar L'Hopital (waarom eigenlijk ook niet ?) Beide kanten afgeleide nemen Afgeleide teller wordt -3sin(3x)/2√(1+cos(3x)) Afgeleide noemer wordt -1/(2·cos2(1/2x)) Beide limieten bestaan voor x\to1/2 \pi (gewoon invullen) dus klaar..... (ff narekenen natuurlijk). Met vriendelijke groet JaDeX zondag 2 maart 2003
zondag 2 maart 2003