\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Kans op dubbel 6 in 24 worpen

Ik heb voor mijn wiskunde po over kansbereken een vraag die ik niet opgelost krijg. Kunt u mij verderhelpen ? De vraag luidt als volgt: hoe groot is de kans dat je in 24 worpen met twee dobbelstenen dubbel 6 gooit?
Het zou hel tof zijn als u vanavond nog kon antwoorden.
alvast bedankt

erwin
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 februari 2003

Antwoord

Je vergeet te vermelden hoe vaak je dubbelzes wilt gooien.
Ik neem maar aan dat je bedoelt: minstens één keer.
De kans op dubbelzes is 1/6 . 1/6 = 1/36
De kans dat je géén dubbelzes gooit is dus......?
P(minstens één keer dubbelzes) = 1 - P(nul keer dubbelzes) = 1 - .....24

MBL
donderdag 20 februari 2003

©2001-2024 WisFaq