\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Een breuk schrijven als...

Hallo, ik ben al gedurende een tijdje aan het zoeken naar het antwoord op deze vraag en ik hoopte dat jullie mij kunnen helpen.
'De breuk 2014/100 kan men schrijven als 20+1/(x+(1/y)) met x en y natuurlijke getallen. Dan is x+y gelijk aan?'

x+(1/y)= 14/100
Ik geraak niet verder dan dit.
Alvast bedankt

Charle
3de graad ASO - woensdag 6 januari 2016

Antwoord

Nee, goed opletten: $2014/100 = 20 + 14/100$, dus $1/(x+1/y)=14/100$ ofwel
$$
x+\frac1y=\frac{100}{14}
$$
Kijk nu maar eens wat er gebeurt als je $100$ door $14$ deelt met rest (of beter: $50$ door $7$).

kphart
woensdag 6 januari 2016

Re: Een breuk schrijven als

©2001-2025 WisFaq