Re: Ln primitiveren
Er wordt hier niet echt antwoord gegeven op de vraag. Wat is hier wel het goede antwoord dan?
laura
Student universiteit - vrijdag 1 januari 2016
Antwoord
De vragenstelster ging ten onrechte als volgt te werk. De primitieve van f(x) = ln(x) is F(x) = x.ln(x) - x + c hetgeen door differentiëren snel is aan te tonen. Ze veronderstelde nu dat wanneer er gevraagd wordt naar de primitieve van bijv. f(x) = ln(x√x) je er klaar mee bent als je in bovenstaande F alle letters x vervangt door x√(x). Ik heb laten zien dat dat helaas niet opgaat en dat je de juiste primitieve langs een andere route moet zien te vinden. Die primitieve staat ook in het gegeven antwoord en daarmee lijkt mij haar vraag beantwoord.
Wanneer er achter de logaritme méér staat dan een lineaire functie staat, dan is het bepalen van de primitieve niet zonder meer eenvoudig. Is jouw vraag hiermee nu ook beantwoord of zoek je iets specifieks?
MBL
vrijdag 1 januari 2016
©2001-2024 WisFaq
|