Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Een krans van regelmatige veelhoeken

 Dit is een reactie op vraag 76670 
Ow ja, het spijt me echt, maar nu zie ik dat ik me helemaal vergist had gisteren. De algemene formule is namelijk a+(n-2)xß = 360° maar omdat het een vijfhoek was, zat ik met die drie in mijn hoofd. heel erg veel sorry daarvoor Wel bedankt dat u geantwoord hebt
hopelijk wilt u mij nog helpen de formule a+(n-2)xß =360° te bewijzen

Groetjes
Jonaya

Jonaya
2de graad ASO - donderdag 29 oktober 2015

Antwoord

Hallo Jonaya,

Zo erg is een vergissing nu ook weer niet, hoor!
Ik ben bang dat ik je opnieuw moet teleurstellen, zie de figuur bij mijn vorige antwoord:

n=8
\alpha=90°
\beta=135°

Wanneer ik jouw algemene formule invul, vind ik:

\alpha+(n-2)·\beta =
90 + (8-2)·135 = 900

Deze uitkomst is beslist niet 360. Weet je zeker dat je nu wel de bedoelde formule hebt doorgegeven?


donderdag 29 oktober 2015

©2001-2025 WisFaq