Re: 2-tallig stelsel Dit is een reactie op vraag 2786 Hoe zet je dan bijvoorbeeld 38 in het tweetallig stelsel? jan go Docent - vrijdag 16 oktober 2015 Antwoord 38:2 rest 019:2 rest 19:2 rest 14:2 rest 02:2 rest 01:2 rest 1Het getal 38 is dus binair 100110Controle:25+22+2=32+4+2=38 vrijdag 16 oktober 2015 ©2001-2024 WisFaq
Hoe zet je dan bijvoorbeeld 38 in het tweetallig stelsel? jan go Docent - vrijdag 16 oktober 2015
jan go Docent - vrijdag 16 oktober 2015
38:2 rest 019:2 rest 19:2 rest 14:2 rest 02:2 rest 01:2 rest 1Het getal 38 is dus binair 100110Controle:25+22+2=32+4+2=38 vrijdag 16 oktober 2015
vrijdag 16 oktober 2015