\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Breuk herleiden

 Dit is een reactie op vraag 75971 
Ik heb het in een bestandje van WORD gezet en opgestuurd.

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 juli 2015

Antwoord

$
\eqalign{\begin{gathered}
\frac{{\frac{{x^2 + 2x}}
{{2x + 2}}}}
{{x + 1 - \frac{{x^2 + 2x}}
{{2x + 2}}}} = \frac{{2x - 1}}
{{x + 1}} \\
\frac{{x^2 + 2x}}
{{\left( {x + 1} \right)\left( {2x + 2} \right) - \left( {x^2 + 2x} \right)}} = \frac{{2x - 1}}
{{x + 1}} \\
\frac{{x^2 + 2x}}
{{2x^2 + 4x + 2 - x^2 - 2x}} = \frac{{2x - 1}}
{{x + 1}} \\
\frac{{x^2 + 2x}}
{{x^2 + 2x + 2}} = \frac{{2x - 1}}
{{x + 1}} \\
\end{gathered} }
$

Ik heb eerst links de teller en de noemer vermenigvuldigd met 2x+2. Toen de haakjes in de noemer uitgewerkt, gelijksoortige termen samengenomen en toen was ik er...

Helpt dat?

Naschrift
Ik heb wel hier en daar overbodige haakjes verwijderd. Maar dat had je waarschijnlijk al wel gezien. De kunst is om noodzakelijke haakjes te gebruiken...:-)


donderdag 2 juli 2015

 Re: Re: Breuk herleiden 

©2001-2025 WisFaq