\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Stelsel van 3 vergelijkingen en 4 onbekenden

Ik moet 4 onbekenden uit 3 vergelijkingen halen, maar geraak er echt niet uit. Bij substitutie kom ik steeds op 0 = 0 uit of terug bij de oorspronkelijke vergelijkingen.
Het stelsel is:
a + b = 4
2a + c = 14
3a - d = 6
Alvast bedankt!

Milena
3de graad ASO - woensdag 3 juni 2015

Antwoord

Omdat je als het ware één onbekende teveel hebt, kun je niet veel meer doen dan drie onbekenden uitdrukken in de vierde. Het eenvoudigst lijkt mij:
a = a (is wel logisch) en b = 4 - a en c = -2a + 14 en d = 3a - 6
Zodra je een waarde kiest voor a, heb je de andere drie onbekenden ook.

MBL
donderdag 4 juni 2015

©2001-2025 WisFaq