Goniometrisch bewijs Hallo,Hoe bewijs je dat:cos2(x)+sin2(y)= 1-sin(x+y)·sin(x-y)Dank je. beyza 3de graad ASO - dinsdag 9 december 2014 Antwoord Met de somformules gaat dat zo: \eqalign{ & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \sin (x + y)\sin (x - y) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\sin (x)\cos (y) + \cos (x)\sin (y)} \right)\left( {\sin (x)\cos (y) - \cos (x)\sin (y)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\sin (x)^2 \cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)\sin ^2 (y)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\left( {1 - \cos ^2 (x)} \right)\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)\left( {1 - \cos ^2 (y)} \right)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x) + \cos ^2 (x)\cos ^2 (y)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {1 - \sin ^2 (y) - \cos ^2 (x)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = \sin ^2 (y) + \cos ^2 (x) \cr} Helpt dat?NaschriftWat heb je nodig? \eqalign{ & \sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) = 1 \cr & \sin (x + y) = \sin (x)\cos (y) + \cos (x)\sin (y) \cr & \sin (x - y) = \sin (x)\cos (y) - \cos (x)\sin (y) \cr} Aanpak?Probeer (bijvoorbeeld) om de 'sinussen' uit te drukken in 'cosinussen'. Misschien valt er dan wel van alles weg. Zou kunnen...Zie ook Goniometrische identiteit dinsdag 9 december 2014 ©2001-2025 WisFaq
Hallo,Hoe bewijs je dat:cos2(x)+sin2(y)= 1-sin(x+y)·sin(x-y)Dank je. beyza 3de graad ASO - dinsdag 9 december 2014
beyza 3de graad ASO - dinsdag 9 december 2014
Met de somformules gaat dat zo: \eqalign{ & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \sin (x + y)\sin (x - y) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\sin (x)\cos (y) + \cos (x)\sin (y)} \right)\left( {\sin (x)\cos (y) - \cos (x)\sin (y)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\sin (x)^2 \cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)\sin ^2 (y)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\left( {1 - \cos ^2 (x)} \right)\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)\left( {1 - \cos ^2 (y)} \right)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x) + \cos ^2 (x)\cos ^2 (y)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {\cos ^2 (y) - \cos ^2 (x)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = 1 - \left( {1 - \sin ^2 (y) - \cos ^2 (x)} \right) \cr & \cos ^2 \left( x \right) + \sin ^2 \left( y \right) = \sin ^2 (y) + \cos ^2 (x) \cr} Helpt dat?NaschriftWat heb je nodig? \eqalign{ & \sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) = 1 \cr & \sin (x + y) = \sin (x)\cos (y) + \cos (x)\sin (y) \cr & \sin (x - y) = \sin (x)\cos (y) - \cos (x)\sin (y) \cr} Aanpak?Probeer (bijvoorbeeld) om de 'sinussen' uit te drukken in 'cosinussen'. Misschien valt er dan wel van alles weg. Zou kunnen...Zie ook Goniometrische identiteit dinsdag 9 december 2014
dinsdag 9 december 2014