\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Integreren

Hallo,

Hoe plot ik een Riemann som met de functie f(x)= x3-4x2+7, op een Ti 84 plus, op het interval(2,5).

Gegeven in dit voorbeeld is:
dx= 5-2/10= 0,3
Het eerste midden is M0 = 2 + 0,15 = 2,15
De middens zijn dus Mk = 2,15 +k . 0,3, met k is 0 t/m 9
dus 9$\sum$k=0 f(2,15 +k.0,3).0,3= 17,1

Als ik dit in vul in MATH-summation $\sum$(
dan komt daar bij mij 408 uit. Kun je me laten zien hoe hel wel moet?
vr.gr. edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 november 2014

Antwoord

Wat dacht je hier van?

q74410img1.gif

In Y1 staat dan f(x)=x3-4x2+7
Lukt dat?

Zie Riemann sommen op TI84


vrijdag 28 november 2014

©2001-2025 WisFaq