To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Een vuurwerkpijl wordt verticaal afgeschoten

 Dit is een reactie op vraag 74220 
Alvast bedankt! De uitkomsten komen inderdaad overeen met die in het boek, zou je alleen nog eens kunnen zeggen hoe ik juist tot t = 6 - √3 en t = 6 + √3 kom? ik zie het eventjes niet meer in hoe je dit doet :)

Marie
3de graad ASO - donderdag 30 oktober 2014

Antwoord

Ah...

60t-5t2=120

Op nul herleiden:

-5t2+60t-120=0
5t2-60t+120=0
t2-12t+24=0
(t-6)2-36+24=0
(t-6)2-12=0
(t-6)2=12
t-6=\,\pm\,√12]
t-6=\,\pm\,2√3
t=6-2√3 of t=6+2√3

Handig wel. Maar dat kan natuurlijk ook met de ABC-formule.


donderdag 30 oktober 2014

©2001-2025 WisFaq