Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vectoren in R2

Ik heb moeite om het volgende aan te tonen

Gegeven: twee niet -nulvectoren a en b met verschillende dragers.
toon aan dat de vectoren (a+b) en (a-b) een onafhankelijk stelsel vormen.
Ik weet dat bij een onafhankelijk stelsel geldt:
Fa+mb=0ÞF=0 en mm=0 maar daar heb ik hier niets aan.

mboudd
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 oktober 2014

Antwoord

Ik zou die definitie gebruiken voor a+b en a-b, dus stel \lambda(a+b)+\mu(a-b)=0 en maak daar iets van de vorm \alpha a+\beta b=0 van en gebruik dan dat a en b lineair onafhankelijk zijn.

kphart
woensdag 15 oktober 2014

©2001-2025 WisFaq