\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Tweedegraadsfunctie met parameter

Hoi,
Als taak hebben we een oefening gekregen op de tweedegraads functies maar met een parameter. Bij deze oefening heb je de vgl. y=-x2+(3-2m)x+m gekregen. Hier moeten we aantonen dat alle parabolen uit die familie door eenzelfde punt gaan en dat punt berekenen... Hebben jullie tips om dit te doen?
Alvast bedankt!

Emily
2de graad ASO - woensdag 15 oktober 2014

Antwoord

Los eens het stelsel:
y=-x2+(3-2m)x+m
y=-x2+(3-2n)x+n
op naar x en y.


woensdag 15 oktober 2014

Re: Tweedegraadsfunctie met parameter

©2001-2024 WisFaq