\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Formule met 2 variabelen

 Dit is een reactie op vraag 73929 
Dus het laatste is voldoende om als antwoord op te geven?

Marlie
Student hbo - zondag 21 september 2014

Antwoord

Dat ligt eraan wat de vraag is. Wanneer de vraag is: "bereken x en y", dan is deze vraag niet op te lossen.
Wanneer de vraag is: "druk y uit in x", dan is mijn antwoord voldoende. Maar je kunt ook x uitdrukken in y:

2x + 10 = 4x - 3y
2x - 4x = -3y - 10
-2x = -3y - 10
2x = 3y + 10
x = 3/2y + 5

Kortom, ga nog eens na wat de vraag precies is en probeer de samenhang te begrijpen, dat lijkt me belangrijker dan je af te vragen wat je als goed antwoord zou moeten opschrijven en het daarbij te laten.


maandag 22 september 2014

©2001-2024 WisFaq