Ontbinden in factoren Hoe kan ik de volgende factoren ontbinden?4p2-8py2-6y+82x2-16x-182x2+825x2-10x+1 Yiyi Student hbo - woensdag 17 september 2014 Antwoord Er zijn verschillende methodes om formules te ontbinden in factoren:een zo groot mogelijke factor buiten haakjes halenproduct-som-methodemerkwaardige producten4p2-8p=4p(p-2)y2-6y+8=(y-2)(y-4)2x2-16x-18=2(x2-8x-9)=2(x-9)(x+1)2x2+8=2(x2+4)25x2-10x+1=(5x-1)2 woensdag 17 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
Hoe kan ik de volgende factoren ontbinden?4p2-8py2-6y+82x2-16x-182x2+825x2-10x+1 Yiyi Student hbo - woensdag 17 september 2014
Yiyi Student hbo - woensdag 17 september 2014
Er zijn verschillende methodes om formules te ontbinden in factoren:een zo groot mogelijke factor buiten haakjes halenproduct-som-methodemerkwaardige producten4p2-8p=4p(p-2)y2-6y+8=(y-2)(y-4)2x2-16x-18=2(x2-8x-9)=2(x-9)(x+1)2x2+8=2(x2+4)25x2-10x+1=(5x-1)2 woensdag 17 september 2014
woensdag 17 september 2014