Waardeberekening Ik heb gemeten met x=0.35 een waarde van y=0.294 ook gemeten bij x=0.4 een waarde van y=0.326 ik weet ook dat y een logaritmische verloop heeft. Wat is nu y bij een x=0.358. Kees Student hbo - vrijdag 28 maart 2014 Antwoord Neem als formule y=a+b·ln(x) Er geldt:0.326=a+b·ln(0.35)0.325=a+b·ln(0.40)Hieruit kan je a en b bepalen:a=0.546b=0.240De formule is dan y=0.546+0.240·ln(x).y=0.546+0.240·ln(0.358)y=0.299Helpt dat? vrijdag 28 maart 2014 ©2001-2024 WisFaq
Ik heb gemeten met x=0.35 een waarde van y=0.294 ook gemeten bij x=0.4 een waarde van y=0.326 ik weet ook dat y een logaritmische verloop heeft. Wat is nu y bij een x=0.358. Kees Student hbo - vrijdag 28 maart 2014
Kees Student hbo - vrijdag 28 maart 2014
Neem als formule y=a+b·ln(x) Er geldt:0.326=a+b·ln(0.35)0.325=a+b·ln(0.40)Hieruit kan je a en b bepalen:a=0.546b=0.240De formule is dan y=0.546+0.240·ln(x).y=0.546+0.240·ln(0.358)y=0.299Helpt dat? vrijdag 28 maart 2014
vrijdag 28 maart 2014