\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Omrekenen grammen en milliliters

 Dit is een reactie op vraag 28130 
Ik moet 0,65 gram slagroom hebben. Hoeveel is dit?
Mvg Ellen

Ellen
Ouder - vrijdag 14 februari 2014

Antwoord

Ik neem aan dat je 'slagroom onbereid' bedoelt. Dan heb je de dichtheid van 'onbereide slagroom' nodig.

Volgens FOODDATA heeft slagroom een dichtheid van 991 kg/m3.

991 kg/m3 = 991 g/dm3 = 0,991 g/cm3

$
\eqalign{\frac{{0,65}}{V} = 0,991 \Rightarrow V = \frac{{0,65}}{{0,991}} \approx 0,66}
$
Jouw 0,65 gram komt dan ongeveer overeen met 0,66 cm3. Ik weet niet of dat de bedoeling was, want 't is nauwelijks de moeite...

Of bedoelde je misschien geklopte slagroom? Dat moet je de dichtheid van 'geklopte slagroom' maar 's opzoeken. Ik ben benieuwd...


maandag 17 februari 2014

©2001-2025 WisFaq